Meer dan 150 vrolijke Pieten in het buitenmuseum Enkhuizen

Zaterdag 26 en zondag 27 november is het feest in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Op deze dagen is het buitenmuseum omgedoopt tot pietendorp, met meer dan 150 Pieten. Havenpieten, Muziekpieten, Molenpieten, Selfiepieten en Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer. Dat betekent huizen vol met pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait. Ieder kind is welkom en kan ook dit jaar helpen bij de voorbereidingen voor het vieren van de verjaardag van Sinterklaas (bron: persbericht).

Zie ook: Sinterklaas bezoekt Bataviawerf

Overal in het buitenmuseum zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Doe mee aan de stoelendans bij de Stoelendanspiet of luister naar een verhaal van de Voorleespiet. Nieuw is dit jaar het speciale oefendak, waar alle kleine Hulppieten een pietentraining kunnen volgen. Zij leren hier niet alleen pakjes te gooien, maar ook door de schoorsteen af te dalen. Zo wordt elk Hulppietje niet alleen een Schoorsteenpiet, maar ook een echte Superpiet!

Tickets en tijden: zie website. Het Zuiderzeemuseum adviseert kaarten voor het Pietendorp via de webshop te kopen, omdat de bezoeker dan gegarandeerd toegang heeft tot het evenement op de gekozen datum. Mensen met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben gratis entree en hoeven vooraf geen kaartjes te reserveren. Om veiligheidsredenen wordt er een beperkt aantal bezoekers toegelaten tot het buitenmuseum en teleurstelling aan de kassa is natuurlijk vervelend. De tickets zijn verdeeld in twee prijsklassen: wie tijdig besteld geniet van een fijne korting.

Bereikbaarheid: volg met de auto de omleidingsborden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Kom je lopend, met de fiets of het openbaar vervoer, maak dan gebruik van de stadsingang aan de Wierdijk. Het museum raadt inwoners van Enkhuizen aan om lopend of op de fiets te komen.

Lees ook:Pieten, pakjes en pepernoten: Pietendorp in buitenmuseum Enkhuizen
Lees ook:Nationale Pietendorp in het buitenmuseum Enkhuizen
Lees ook:Zuiderzeemuseum Enkhuizen: Avond in het buitenmuseum
Lees ook:Avond in het buitenmuseum: duizend lantaarns verlichten Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Lees ook:Zuiderzeemuseum Enkhuizen: samenwerking BankGiro Loterij met vijf jaar verlengd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>