Maritiem Museum Rotterdam: Kinder-doe-expo Professor Plons bestaat 25 jaar

De kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons bestaat vijfentwintig jaar: dat viert het Maritiem Museum Rotterdam tijdens de herfstvakantie (15 t/m 30 oktober). Meer dan twee miljoen kinderen tussen 4 en 10 jaar bezochten de expositie sinds 1991 en maakten spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Leden van Professor Plons’ Spetterclub hebben tijdens de herfstvakantie gratis entree, op vertoon van hun Spetterpas. Jong en oud is van harte welkom om samen met Professor Plons en zijn vrienden het 25 jarig bestaan van de kinder-doe-expo te vieren (bron: persbericht).

Zaterdag 15 oktober begint met een familie-innovatiedag: dan maken kinderen samen met Professor Plons en zijn vriend Mecha Mo vernuftige uitvindingen en doen ze creatieve braintests. Tijdens de herfstvakantie zijn er iedere dag wisselende activiteiten. Zo kunnen kinderen luisteren naar de mooiste avonturen van de professor, met hem op de foto gaan, worden geschminkt en verjaardagstaartjes en -kaartjes versieren.

Vijfentwintig jaar geleden was spelend leren een noviteit in de Nederlandse museumwereld; in de zomer van 2012 opende de vierde versie van Professor Plons. Het succesvolle doe-concept bleef, maar het museum wilde de fantasie van kinderen nog meer prikkelen. Daarom is de wereld van Professor Plons tot leven gebracht: een futuristische schip met bijzondere spullen die de professor op zijn reizen meenam. Zo leren kinderen dat een museum een plek is waar veel te ontdekken valt. Ook maken ze voor het eerst kennis met zijn vrienden die allemaal hun eigen schip hebben in de haven van Professor Plons.

Kinderen koken een maaltje op de vissersboot van Kapitein Kurk of spelen in de hondenhokboot van reddingshond Dobber. Ze kunnen varen met de zeilboot van Sai-ling, klussen in de machinekamer van Mecha Mo en iedereen bespieden vanuit de onderzeeër van Schurk Scheurbuik. Spelenderwijs leren kinderen zo alles over verschillende scheepstypen, werken in de haven en navigeren op zee. Ook ontdekken ze dat hun spullen van over de hele wereld per schip naar de haven worden verscheept. Hiermee sluit de tentoonstelling goed aan op de missie van het museum, bezoekers verrassen met de invloed die de maritieme wereld op hun dagelijks leven heeft.

De wereld van professor Plons houdt niet op bij de tentoonstelling maar leeft door op de kinderwebsite, tijdens evenementen zoals de herfstvakantie en met het loyaliteitsprogramma Professor Plons’ Spetterclub. Sinds de lancering van de Spetterclub in 2012 zijn ruim 5000 kinderen van 4 tot 10 jaar lid geworden. Deze jonge ambassadeurs ontvangen regelmatig een digitale flessenpost van de professor, krijgen een vriendenboekje en genieten met hun persoonlijke pas van diverse voordelen. Deze herfstvakantie krijgen alle Spetters gratis entree. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen zich gratis aanmelden via www.maritiemmuseum.nl/spetterclub.

Lees ook:Kinderen redden met Professor Plons pakjesavond in Maritiem Museum Rotterdam
Lees ook:Red jij pakjesavond?
Lees ook:Maritiem Museum Rotterdam neemt je mee op reis deze zomer!
Lees ook:Vier de herfstvakantie in Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Maritiem Museum in voorjaarsvakantie extra lang open vanwege succes Offshore Experience

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>