T.Rex vanaf zaterdag 10 september te zien in Naturalis Leiden

@Erik Feenstra

Naturalis in Leiden is sinds 31 augustus gesloten om de komst van een T.Rex in goede banen te leiden. Zaterdag 10 september gaat het museum weer open en kan iedereen de Tyrannosaurus Rex, ook wel Trix genoemd, komen bekijken. Trix was circa dertig jaar oud, toen ze zo’n 66 miljoen jaar geleden stierf. Ze was 13 meter lang en woog 5000 kilo.

Zie ook: Nacht van Kunst en Kennis in Leiden

De T.rex is de bekendste dinosauriër en een van de grootste zoogdieren die ooit op aarde heeft geleefd. Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een T.rex bezit. Het museum telde er 5 miljoen euro voor neer, ingezameld door sponsoren, donateurs en de crowdfundingsactie ‘Tientje voor T.rex‘. De botten van Trix werden in 2013 in Montana gevonden: bijna 80 procent van alle botten werd gevonden. Daarmee is Trix een van de meest complete skeletten van een T.rex. Het meest complete skelet staat in een museum in Chicago. De botten werden eind augustus groots onthaald in de sleutelstad; het duurde drie dagen om de kolos in elkaar te zetten. Met 3D-printen zijn de ontbrekende botten toegevoegd.

Lees ook:Schedel vroege voorouders te zien in Naturalis
Lees ook:Naturalis Leiden mag verbouwen na schikking van 1,5 miljoen aan architect
Lees ook:Zeeuwse oester bevat geen 10, maar 21 parels
Lees ook:Naturalis: Wildlife Photographer of the Year
Lees ook:‘Best bewaarde Neanderthalerkampement’ ontdekt in Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>