Vrijdag 25 maart opent Wildlands Adventure Zoo Emmen voor het publiek

De koning verrichte vrijdag 18 maart de officiële opening van Wildlands Adventure Zoo in Emmen: vrijdag 25 maart (vlak voor pasen) gaat de opvolger van Dierenpark Emmen voor het publiek open. De oude dierentuin lag tachtig jaar ingekapseld in het centrum, kon geen kant meer op om uit te breiden en is verhuisd naar een nieuwe locatie net buiten Emmen.

De verhuizing was te zien bij SBS: ‘Dierenpark Emmen de grote expeditie‘. Op een oppervlakte van 22 hectare zijn drie werelden ingericht: poolgebied Notica, de savanne Serenga en het oerwoud Jungola. In Wildlands ‘draait het om het creëren van onvergetelijke ontmoetingen met dieren, natuur en cultuur’, met dieren in hun oorspronkelijke leefgebieden en klimaten in de hoofdrol. De drie klimaatwerelden zijn omringd door wallen, rotsen, muren en gebouwen; de grond daarbuiten blijft en wordt ingezaaid met koolzaad, dat als biobrandstof zal dienen voor onder meer de nieuwe safaritrucks in het dierenpark.

Lees ook:Laatste dag Dierenpark Emmen in centrum van de stad
Lees ook:Prinses Margriet op eeuwfeest Burgers’ Zoo Arnhem
Lees ook:Struisvogels nemen na 17 jaar weer hun intrek in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:Geen liefde op het eerste gezicht in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:Burger’s Zoo in Arnhem nu Koninklijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>