Laatste dag Dierenpark Emmen in centrum van de stad

Oudejaarsdag is de laatste dag dat vaste bezoekers van Dierenpark Emmen een afscheidsronde kunnen maken. Na 80 jaar sluit ‘de mooiste dierentuin van Nederland’ om 16.30 uur haar deuren. Op 25 maart heropent de dierentuin op een groter terrein buiten de stad. Veel stadsbewoners zien het met lede ogen aan, maar het park ‘zat ingeklemd tussen de woonhuizen in het centrum en kon niet uitbreiden’, zegt Hanneke Wijshake van het dierenpark.

‘We hebben zelfs dierenverblijven ondergronds moeten onderbrengen, dat is eigenlijk niet goed.’  De nieuwe locatie gaat Wildlands Adventure Zoo heten, ligt net buiten Emmen en is een stuk groter. De opzet wordt ruimer en er komt een treintje door het park. Er zijn al dieren overgebracht, maar maandag begint de grote verhuizing. Het nieuwe park gaat pas over drie maanden open, omdat de dieren ‘zullen moeten wennen aan de nieuwe omstandigheden’, aldus Wijshake.

 

Lees ook:Vrijdag 25 maart opent Wildlands Adventure Zoo Emmen voor het publiek
Lees ook:Ouwehands Winterland in dierenpark Rhenen
Lees ook:Dierenpark Emmen gered
Lees ook:Dierenpark Emmen lijkt gered
Lees ook:Dierenpark Emmen verbant ruziënde olifanten naar Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>