Open Monumentendag, Nationale Orgeldag en Wereld Chocoladedag 2015

Zaterdag 12 en/of zondag 13 september vindt voor de 29e keer Open Monumentendag plaats (2016: klik hier). Thema dit jaar is ‘Kunst & Ambacht’. Een slordige miljoen mensen kunnen een kijkje komen nemen in meer dan vierduizend monumenten. Het zou wel eens de laatste editie kunnen worden van dit grootste culturele evenement van Nederland: Pieter van Vollenhoven doet een dringende oproep mee te helpen om het tekort van 250.000 euro weg te werken en zegt: ‘Eigenlijk is het niet zo veel, maar sponsoren trekken zich terug als gevolg van de crisis.’

Alle monumenten die meedoen, zijn te herkennen aan de Open Monumenten-vlag. Open Monumentendag valt op meerdere locaties samen met andere activiteiten. Zo houdt het havenstadje Elburg 10 tot en met 12 september haar jaarlijkse Botterdagen, Enschede het GOGBOT Festival, is er een Architectuurtour door Amsterdam en beleeft Haarlem 023 Uur en Maastricht Het Parcours, als opening van het culturele seizoen in de regio. Liefhebbers van orgelmuziek kunnen zaterdag hun hart ophalen tijdens de Nationale Orgeldag. Veel kerken in het land openen hun deuren om het publiek te laten genieten van orgelconcerten. Fijnproevers kunnen hun hart ophalen tijdens de Wereld Chocoladedag.

Lees ook:Open Monumentendag 2016 – zaterdag 10 en zondag 11 september
Lees ook:Open Monumentendag – 9 en 10 september
Lees ook:Open Monumentendag 2011
Lees ook:Open Monumentendag 2010
Lees ook:Open Monumentendag 2014 – thema: op reis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>