Museum Jan van der Togt Amstelveen gevuld met zonnebloemen voor MH17

Museum Jan van der Togt, het museum voor moderne kunst in Amstelveen, is gevuld met bij vijfduizend zonnebloemen die moeten herinneren aan de rampplek in Oekraïne waar vorig jaar toestel MH17 van Malaysia Airlines neerstortte. Woensdag is een besloten herdenking met nabestaanden die er vorig jaar omkwamen.

De expositie draait om het kunstwerk van het zonnenbloemboeket van Bas Meeuws. Hij maakte het werk met de bloemen die medewerkers van Nieuwsuur op de rampplek plukten. Van zijn werk zijn driehonderd replica’s gemaakt die grotendeels aan de nabestaanden zijn uitgereikt. De expositie is donderdag 16 tot en met zondag 26 juli te zien. Het museum is daarvoor extra open op maandag 20 en dinsdag 21 juli (normale openingstijden: zie website). De toegang is gratis.

Lees ook:Levensredders centraal tijdens Titanic Heldendagen
Lees ook:Alphen aan den Rijn herdenkt schietpartij in Ridderhof in 2011
Lees ook:El HEMA in collectie Graphic Design Museum
Lees ook:Koningin opent tentoonstelling in honderdjarig Frans Hals Museum
Lees ook:Koning en koningin bij opening Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>