Dreamnight at the Zoo en KinderBeestFeest

@Erik Feenstra

Vrijdag 5  juni brengen brandweerwagens, politieauto’s en ambulances zieke kinderen vanuit ziekenhuizen en zorginstellingen in Noord-Holland en Flevoland met zwaailichten en loeiende sirenes in optocht naar dierentuin Artis in Amsterdam, voor de 16e editie van  KinderBeestFeest (2016: klik hier). Die avond is Artis open voor chronisch zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, Rode Kruis, Reddingsbrigade en de Gemeente Amsterdam werken eraan mee.

Zie ook: vrijdag eerste tropische dag

Verkeer in de omgeving van Artis wordt omgeleid en er geldt een parkeerverbod. ‘Op een avond als deze kan mijn kind helemaal zichzelf zijn’, schreef een bezoekende ouder. ‘Fantastisch dat al die vrijwilligers dit voor ons organiseren.’ Een politieagent: ‘Ik vind dit evenement fantastisch. Die gezichtjes van de ernstig zieke kinderen in ambulance-auto’s etc. laten duidelijk zien  dat zij ongelofelijk blij zijn dat zij een avond even uit hun zieke wereld je kunnen ontsnappen.’

Dreamnight at the Zoo ontstond in Rotterdam, waar Diergaarde Blijdorp in 1996 zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis een avondje verblijdde. Inmiddels is het idee over de gehele wereld uitgewaaierd en doen naast dierentuinen ook attractieparken mee. Maandagavond 1 juni (Kinderdag) vindt Dreamnight at the Zoo plaats in het Dolfinarium in Harderwijk, vrijdagavond 5 juni in Burgers’ Zoo in Arnhem en in Dierenpark Amersfoort en vrijdagavond 19 juni in Dierenpark Emmen.

Lees ook:Vrijdagavond 3 juni: KinderBeestFeest 2016 in Artis
Lees ook:Vrijdagavond 9 juni: KinderBeestFeest in Artis
Lees ook:KinderBeestFeest 2014
Lees ook:Dreamnight voor zieke kinderen in Artis
Lees ook:KinderBeestFeest 2013 in Artis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dreamnight at the Zoo en KinderBeestFeest

  1. Dekker

    Wat een geweldige dag/avond weer in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Écht àlles was tot in de puntjes geregeld, van aankomst bij tot opvang ín de dierentuin, eten en drinken, entertainment in buiten-en binnenruimtes. Gratis tot sterk gereduceerde prijzen en een overvloed aan vrijwilligers voor wie niets teveel was. Wij hebben een fantastische én bijzondere avond in the Zoo gehad.
    Heel hartelijk bedankt aan iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>