Keukenhof opent vrijdag 20 maart

Donderdag 20 maart - wanneer de lente begint – opent de Keukenhof in Lisse voor de 66e keer (2016: klik hier). Acht weken lang – tot en met 17 mei – zijn in ‘het mooiste park ter wereld’ ruim zeven miljoen narcissen, tulpen en hyacinten te zien: ’32 hectare aan geur en kleur’. Dit jaar eert Keukenhof Vincent van Gogh, die 125 jaar geleden overleed.

Hoogtepunt is een bloembollenmozaïek van de schilder met duizenden tulpen en muscari’s. De bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen tonen meer schilderijen van Van Gogh, gemaakt van tienduizenden bloemen. Nieuw dit jaar is de Selfie-tuin, geïnspireerd door de zelfportretten van Van Gogh. Naast bloemenweelde biedt de Keukenhof bloemenshows, themaweekenden en andere evenementen. Op 25 april trekt het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek langs.

Keukenhof begon in 1949 als bloemententoonstelling in de openlucht, in het hart van de Bollenstreek, op initiatief van de burgemeester van Lisse en kwekers en exporteurs van bloembollen. Het evenement groeide uit tot een jaarlijkse attractie met honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en is één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Voor de kinderen is er een kinderboerderij, een doolhof en eenspeeltuin, voor de allerkleinsten een Nijntje speeltuin en nieuw dit jaar: het Huis van Nijntje.

Lees ook:Keukenhof opent donderdag 24 maart voor de 67ste keer
Lees ook:Keukenhof opent donderdag 20 maart
Lees ook:Keukenhof 2017 staat in teken van De Stijl
Lees ook:Opening Keukenhof Lisse
Lees ook:Keukenhof 2012 opent voor publiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>