Opening PIT museum in Almere

Almere krijgt een museum: het PIT museum. Eigenlijk is het geen museum, maar een veiligheidscentrum met een interactieve expositie over politie, brandweer en medische hulpverleners. Zaterdag 12 april opent meester Pieter van Vollenhoven het museum aan het Schippersplein in het centrum. In het oog sprint de bijna 100 meter lange Pier, maar die zal zaterdag nog niet af zijn. Het museum is vanaf zondag open op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Het bekende blauwe zwaailicht op bijvoorbeeld politieauto’s en ambulances wordt PIT genoemd. Het museum laat zien hoe veiligheid zich heeft ontwikkeld, met historische topstukken, maar bezoekers kunnen daarnaast zichzelf testen. spannende games spelen, branden blussen en misdaden onderzoeken. Daarnaast is PIT een ontmoetingsplek voor professionals, met onder meer symposia op het gebied van veiligheid. PIT is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum.

 

Lees ook:New Horizons eerste internationale tentoonstelling over game en kunst in Leeuwarden
Lees ook:Maritiem Museum Rotterdam neemt je mee op reis deze zomer!
Lees ook:Maritiem Museum Rotterdam opent vaarseizoen in vernieuwde haven
Lees ook:Bijzondere Marine Luchtvaartdienst vliegtuigen te zien in Aviodrome tijdens speciale editie Fly-in
Lees ook:El HEMA in collectie Graphic Design Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>