Keukenhof opent donderdag 20 maart

Donderdag 20 maart opent de Keukenhof in Lisse voor de 65e keer haar poorten (2015: klik hier). Twee dagen eerder openen een aantal BN’ers de internationale bloemententoonstelling alvast: Willem Pijpes en directeur van het Rijksmuseum, de Olympische schaatsbroertjes en Michel en Ronald Mulder en acteurs uit ‘Soldaat van Oranje’. Met het thema ‘Holland’ zal de Keukenhof meer dan ooit op-en-top Hollands zijn. Vooral de tulp – eigenlijk van oorsprong helemaal geen Hollandse bloem, maar afkomstig uit Turkije – staat centraal. Miljoenen tulpen staan te pronken en te geuren naast narcissen, hyacinten en krokussen.

In het Juliana Paviljoen is een nieuwe interactieve tentoonstelling over de historie van de tulp. In de vernieuwde Historische Tuin bloeien authentieke tulpen uit de 16e en 17e eeuw. In de Walk of Fame staan recent gedoopte tulpen, vernoemd naar beroemdheden als Rembrandt, Vincent van Gogh en ruimtevaarder André Kuipers. Hoogtepunt is een mozaïek van een Amsterdams grachtentafereel. Naast bloemenweelde biedt de Keukenhof tot en met 18 mei uiteenlopende bloemenshows, themaweekenden en andere evenementen. Op 3 mei trekt het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek langs.

Keukenhof begon in 1949 als bloemententoonstelling in de openlucht, in het hart van de Bollenstreek, op initiatief van de burgemeester van Lisse en kwekers en exporteurs van bloembollen. Het evenement groeide uit tot een jaarlijkse attractie met honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en is één van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Kinderen kunnen ronddollen op een speelweide met klim- en klautertoestellen, een doolhof en een dierenweide. Voor de allerkleinsten is er de Nijntje speeltuin. Keukenhof is op alle dagen geopend van 8.00 tot 19.30 uur (kassa’s open tot 18.00 uur). Het jaarlijkse bloemencorso door de Bollenstreek vindt op zaterdag 20 april plaats.

Lees ook:Keukenhof opent donderdag 24 maart voor de 67ste keer
Lees ook:Keukenhof 2017 staat in teken van De Stijl
Lees ook:Keukenhof opent vrijdag 20 maart
Lees ook:Opening Keukenhof Lisse
Lees ook:Keukenhof 2012 opent voor publiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>