Museum Boijmans Rotterdam kampt met wateroverlast

De hevige regenval van zondag heeft het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen parten gespeeld. De kelder is ondergelopen en het museum kampte de hele dag met wateroverlast. De riolering aan de voorkant van het gebouw kon al het regenwater niet verwerken. In de kelder van de bibliotheek stond circa 6 centimeter water. Boeken en museuminventaris raakten door het water beschadigd.

Kort na 18 uur stroomde het water de kelder in en werd het kunstdepot, dat vlak bij de kelder ligt, bedreigd. Aan het eind van de avond was de brandweer nog steeds bezig met wegpompen van het water. De museumdirecteur wil dat de problemen met de pompinstallatie snel worden verholpen. Het ging al vier keer eerder mis, maar telkens kon nog net worden voorkomen dat het water de kunstdepots binnenkwam. ‘We vragen al twaalf jaar om een nieuw depot’, zei de directeur, Sjarel Ex. ‘Elke keer moeten alle hens aan dek om nog iets van het erfgoed te redden, Dit is niet te doen.’ De gemeente is eigenaar van het pand en de kunstverzameling. Het museum is maandag altijd gesloten. Ex: ‘We maken de schade aan de inventaris en de boeken op. Dinsdag gaat het weer gewoon open.

Lees ook:Grote stroomstoring in Amsterdam
Lees ook:Wim Pijbes vertrekt bij Rijksmuseum
Lees ook:Almere mogelijk nieuwe plek Politiemuseum
Lees ook:Overzicht Charley Toorop in Boijmans Rotterdam
Lees ook:Nieuwe chefs Historisch Museum varen eigen koers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>