Nationale Zilverdag Schoonhoven

Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, vindt voor de 29e keer de Nationale Zilverdag in Schoonhoven plaats (2014: klik hier). De historische binnenstad is van 10.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot één grote (goud- en) zilversmederij. Die staan er in Schoonhoven al sinds de 14e eeuw; in 700 jaar is het stadje uitgegroeid tot de ‘creatieve Zilverstad aan de lek’. Goud- en zilversmidsgilde St. Eloy bestaat 150 jaar en is maandag te vinden in een paviljoen op het gildeplein (Doelenplein). Ateliers, winkels en werkplaatsen van de edelsmeden in het stadje aan de Lek openen hun deuren en het centrum bruist van activiteiten, zoals: zilverpaviljoens en -stands, workshops exposities, demonstraties, verkopen, een antiek- en zilvermarkt, een gespecialiseerde boekenmarkt, een edelsteen- en mineralenplein en gerenommeerde taxateurs.

In het Zilvermuseum is dit jaar de Noviteitenshow te gast. De Vakschool houdt open huis: de leerlingen zijn aan het werk en er is een tentoonstelling te zien. Net als vorig jaar is de Trouwringenroute ook weer van de partij. Schoonhoven kent sinds 1895 een internationale Zilverschool: de enige vakschool op dit gebied in Nederland. Het Nederlands Goud, Zilver –en Klokkenmuseum is naast museum het kenniscentrum op het gebied van goud, zilver en klokken.

Lees ook:Nationale Zilverdag Schoonhoven 2012
Lees ook:Nationale Zilverdag 2011 Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag in Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag 2014 in Schoonhoven
Lees ook:Nationale Zilverdag Schoonhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>