Publiek Kunsthal Rotterdam kiest voor schoenententoonstelling

De Rotterdamse Kunsthal heeft het publiek gevraagd via internet te bepalen wat er te zien moet zijn via MaakMee. De tentoonstelling ‘Schoenen’ is als winnaar uit de bus gekomen. Schoenen zijn voor velen van ons onweerstaanbaar; van pumps tot laarzen, van sandalen tot sneakers. Ze weerspiegelen de persoonlijkheid van de drager; ze verleiden en behagen. De komende maanden wordt, samen met het publiek en Modemuseum Hasselt in België, gewerkt aan een tentoonstelling over schoenen van 1900 tot nu, die op 14 december 2013 opent in de Kunsthal. Nu wil MaakMee weten: ‘Welke titel geef jij de tentoonstelling?’ (bron: persbericht).

Met de verkiezing van schoenen tot favoriet haalt het publiek alvast een belangrijk topstuk naar Rotterdam: de fameuze blauwe Manolo Blahnik schoenen, het model dat Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker uit Sex and the City) draagt tijdens het huwelijksaanzoek en de bruiloft met haar grote liefde mr. ‘Big’. Die schoenen waren eerder te zien op de tentoonstelling ‘In Her Shoes’ van het Modemuseum Hasselt (2009). De komende maanden wordt duidelijk welke andere spraakmakende schoenen hun weg vinden naar de Kunsthal. In de vragen die MaakMee stelt, komen alle aspecten van het maken van een tentoonstelling aan bod en drukt het publiek een eigen stem op de uiteindelijke tentoonstelling. ‘Welke titel geef je de tentoonstelling?’ Een goede titel is bepalend voor het succes van een tentoonstelling. Een titel prikkelt, verrast of maakt een statement, kortom: zorgt ervoor dat iedereen de tentoonstelling wil bezoeken.

Vanaf vandaag tot en met 23 mei kan iedereen via KunsthalMaakMee.nl uit een lijst suggesties kiezen of zelf een titel aandragen. Het MaakMee Team buigt zich met Kenneth Ramaekers (directeur Modemuseum Hasselt) over de ingezonden suggesties. De definitieve titel wordt dinsdag 28 mei bekendgemaakt, samen met de lancering van de tweede MaakMee vraag: ‘Welke onderwerpen vind jij passen bij de tentoonstelling?’ In samenwerking met de BankGiro Loterij is begin april Kunsthal MaakMee gestart en sindsdien brachten duizenden bezoekers via KunsthalMaakMee.nl hun stem uit op een van de drie kandidaat- tentoonstellingen: Dinosauriërs, Victor Vasarely of Schoenen. De Schoenen zijn – op de voet gevolgd door de Hongaars-Franse kunstenaar Victor Vasarely – met 46% van de stemmen gekozen als favoriete tentoonstelling.

Lees ook:Kunsthal Rotterdam heropent met S.H.O.E.S.
Lees ook:Grote kunstroof uit Kunsthal Rotterdam
Lees ook:Juliana even terug op paleis Soestdijk
Lees ook:Festival XX jaar in Kunsthal Rotterdam
Lees ook:Keith Haring in de Kunsthal Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>