Efteling beste pretpark Nederland en België

De Efteling is verkozen tot Beste Pretpark van Nederland en België, de hoofdprijs van de Diamonds Theme Park Awards: een initiatief van twee Belgische websites (Parkworld.be en Pretparkbeest.be) en twee Nederlandse sites (Parkcentrum.nl en Ridereview.nl) die zich richten op pretparken en dierentuinen. De prijzen werden uitgereikt in het Belgische Bobbejaansland. De Efteling kreeg ruim veertig procent van de stemmen.

In totaal deden bijna 50.000 mensen mee aan de verkiezing. Het Belgische Plopsaland De Panne won de tweede prijs, Walibi Holland de derde. De Efteling won nog drie prijzen: beste website, beste personeel en beste waterattractie (De Vliegende Hollander) in Nederland en België. In de categorie Beste Pretpark van Europa eindigde De Efteling (als enige uit de Benelux genomineerd) op nummer vier, na het Duitse Europa Park ( 1), het Duitse Phantasialand (2) en Disneyland Paris (3). Walibi Holland kreeg de prijs voor beste Achtbaan van België en Nederland en Beste Event van Nederland en België: de populaire Halloween Fright Nights. Het meest kindvriendelijk kwam Plopsaland de Panne uit de bus, met De Efteling op de tweede plaats en Attractiepark Toverland op de derde. Het Beste Dierenpark van Nederland en België werd Burger’s Zoo in Arnhem.

Lees ook:Efteling beste pretpark in de Benelux
Lees ook:Efteling Bosrijk voor derde jaar op rij ‘Beste vakantiepark van Nederland’
Lees ook:Efteling Bosrijk is beste bungalowpark van Nederland 2013
Lees ook:Efteling beste pretpark Nederland
Lees ook:Efteling Bosrijk voor vierde maal verkozen tot ‘Beste vakantiepark van Nederland’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>