Madurodam vijf maanden dicht voor verbouwing

Madurodam viert volgend jaar haar zestigjarig jubileum en wil dat in een nieuw jasje vieren. Daarom gaat het miniatuurstadje vijf maanden dicht voor een ingrijpende verbouwing. Vanaf 7 april 2012 kan het publiek een totaal vernieuwd Madurodam bezoeken, dat volgens directeur Joris van Dijk  ’veel verrassender, interactiever en informatiever’ wordt, om ‘ook op de lange termijn aantrekkelijk voor jong en oud te blijven.’

Zo kunnen bezoekers een model van de Oosterscheldedam bedienen, een polder leegpompen of een schip laden of lossen. Het stadje wordt onderverdeeld in drie delen: ‘Water als vriend en vijand’, ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’ en ‘Oude binnensteden’. Madurodam werd in 1952 opgericht ter nagedachtenis van verzetsheld George Maduro. Sinds de opening hebben vijftig miljoen mensen het attractiepark bezocht. Jaarlijks komen er zo’n zeshonderdduizend bezoekers.

Lees ook:Madurodam na verbouwing weer open
Lees ook:Polder Haastrecht loopt vol water
Lees ook:Vrachtschip gezonken in Markermeer
Lees ook:Oktober: Maand van de Geschiedenis
Lees ook:Vier de herfstvakantie in Museum Prinsenhof Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>