Lichtjesavond Broek op Langedijk

Vrijdagavond 13 augustus 2010 is Broek op Langedijk (in de buurt van Alkmaar) het decor van een sprookjestocht van verlichte boten, tijdens de jaarlijkse Langedijker Lichtjesavond (editie 2013: klik hier). Duizenden waxinelichtjes en lampjes veranderen Museum Broeker Veiling in een sprookjesachtig gebouw, waar rond 22.00 uur de al even feeëriek verlichte en versierde boten langs varen. De vloot vertrekt om 20.30 uur vanaf de Machinesloot, ten noorden van het Kooger kerkje  in Zuid-Scharwoude.

Met muzikale begeleiding varen de akkerschuiten kriskras door het duizend eilandenrijk en komen tenslotte bij het museum aan. Vanaf de bruggen op de route is de vloot prachtig te bekijken. In het museum is vanaf 19.00 uur van alles te beleven, zoals: demonstraties van oude ambachten en palingroken. Drankjes, hapjes en het Langedijker Smartlappenkoor zijn de ingrediënten voor een romantische zwoele zomervond. Om 23.00 uur worden in het museum de prijzen uitgereikt voor de mooist en origineelst versierde boten.

Lees ook:Langedijker Lichtjesavond
Lees ook:Lichtjesavond 2011 Broek op Langedijk
Lees ook:Lichtjesavond Langedijk Waterrijk
Lees ook:Langedijker Lichtjesavond
Lees ook:Lichtjesavond Broek op Langedijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>