VOC mentaliteit terug in The Amsterdam Dungeon

The  Amsterdam Dungeon aan het Rokin in Amsterdam biedt vanaf 1 juli 2010 dineren of borrelen op een levensecht VOC-schip: de Batavia. Deze boottocht biedt meer dan alleen eten of drinken met vrienden of collega’s. Tijdens dit feestmaal wordt de reis van de Batavia uit 1629 opnieuw beleefd. Aan boord komen de rebellie, seriemoord, gierigheid, lust en schipbreuk van 1629 weer naar boven. Door middel van kostuums, acteurs en 17e-eeuws eten gaat het publiek mee terug in de tijd (bron: persbericht).

 

Als bedrijfuitje is dit een ideale manier of er achter te komen of u als bedrijf de VOC-mentaliteit bezit, aldus het persbericht: ‘Samen met uw medewerkers kruipt u in de huid van de dronken kapitein, beeldschone Creesje of gifmenger Corneliszoon. Voor wie is de rol van opperkoopman, en wie is de rokkenjager van het stel? Iedere medewerker krijgt een eigen rol met script, hierdoor moet iedereen actief meedoen aan de boottocht.’ Tijdens het hele avontuur wordt er tussendoor nog gegeten. Op tafel komt een overvloed van heerlijkheden te staan waar de 17e scheepslui en kapitein zich ook dagelijks te goed aan deden.

 

De Batavia is in oktober 1628 vertrokken en negen maanden later is het schip vergaan bij de Australische kust. Na de schipbreuk was er ook nog sprake van muiterij: er kan dus van alles fout gaan tijdens zo’n reis. In The Amsterdam Dungeon is het dan ook maar de vraag of alles goed gaat en iedereen aan het einde van de reis nog leeft. Naast een spelbuffet en diner is er ook een mogelijkheid voor borrelaars om dat op dit schip te doen, met 17e-eeuwse hapjes en er is er een kleinere theateract en/of tour mogelijk.

Lees ook:Vrachtschip gestrand bij Wijk aan Zee
Lees ook:Sinterklaas bezoekt de Bataviawerf – zondag 27 november
Lees ook:Bataviawerf Lelystad door ramp getroffen
Lees ook:Brandweer redt VOC replica’s en Batavia Stad
Lees ook:Pasen op de Bataviawerf in Lelystad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>