Langedijker Lichtjesavond

Vrijdagavond 21 augustus 2009 is Broek op Langedijk het decor van een sprookjesachtige tocht van boten tijdens de Langedijker Lichtjesavond (2013: klik hier). Duizenden lampjes en waxinelichtjes toveren het Museum Broeker Veiling om in een sprookjesachtig gebouw, waar rond 22.00 uur de al even feeëriek verlichte en versierde schuiten aankomen. De vloot vertrekt om 20.30 uur vanaf de Machinesloot in Zuid-Scharwoude.

In het museum is vanaf 19.00 uur van alles te beleven, zoals veilingen en demonstraties: oude ambachten als houtdraaien, kralen breien, kantklossen en palingroken. De damschuit is speciaal voor de gelegenheid fraai versierd. Tot 21.30 uur kan het publiek tegen gereduceerd tarief een tocht maken op een rondvaartboot. En uiteraard zijn de groenteveilingen: tot 23.00 uur worden er voor het publiek veilingen gehouden. Er is muzikaal vertier, onder andere van het Langedijker smartlappenkoor. De entree bedraagt € 2,= per persoon.

Lees ook:Lichtjesavond Broek op Langedijk
Lees ook:Lichtjesavond Langedijk Waterrijk
Lees ook:Lichtjesavond Broek op Langedijk
Lees ook:Lichtjesavond 2011 Broek op Langedijk
Lees ook:Handwerken is HOT in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>