Sumatraanse tigerbabes naar Arnhem

Donderdag 24 januari kwamen drie Sumatraanse tijgers aan in dierenpark Burgers’ Zoo in Arnhem. Het zijn drie zussen van elkaar van ruim twee jaar oud. Ze komen uit de dierentuin van het Engelse plaatsje Chessington. Het zijn de eerste dieren in het nieuwe Aziatische landschap, dat eind maart in Burgers’ Zoo opengaat voor het publiek.

Sumatraanse tijgers worden in het wild ernstig bedreigd. Daarom hebben dierentuinen een fokprogramma opgezet, waaraan Burgers’ Zoo meedoet.  Veel dierentuinen werken mee aan fokprogramma’s van verschillende bedreigde diersoorten en wisselen dieren met elkaar uit. Over een tijdje moet er een mannetje in Arnhem bijkomen. Als hij één van de drie zussen tot zijn wijfje kiest, zullen de twee andere vrouwtjes opnieuw moeten verhuizen naar een andere dierentuin. Maar voorlopig is het nog niet zover en kunnen de drie tijgerzussen gezellig bij mekaar blijven. ‘En dat gaat prima’, zei een woordvoerder van Burgers’ Zoo.

Lees ook:Reuzenpanda’s komen 12 april naar Ouwehands Dierenpark
Lees ook:Prinses Margriet op eeuwfeest Burgers’ Zoo Arnhem
Lees ook:Gorilla geboren in Artis
Lees ook:Rhenen in de ban van ‘pandamania’
Lees ook:Jarig Artis zoekt steun voor nieuw olifantenverblijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>