Massaal dagje uit op tweede kerstdag

Op tweede kerstdag zijn mensen massaal op pad gegaan: naar familie, kerstmarkt, pretpark of meubelboulevard (2013: klik hier). Automobilisten dreigden vast te komen zitten in de file. Om half drie stonden er 24 files met een totale lengte van 100 kilometer. Op sommige plaatsen waren de opstoppingen extra lang door ongelukken. Volgens de ANWB duurde het op die plaatsen langer, voordat de files weer oplosten. Aan het begin van de avond waren er geen verkeersproblemen meer.

Nederlanders trokken er massaal een dagje op uit naar pretparken en woonboulevards. Ikea en de overdekte woonwinkelcentra Villa Arena in Amsterdam en Alexandrium in Rotterdam ontvingen meer bezoekers dan vorig jaar. Een verkoopster op een woonboulevard zei tegen een reporter van RTL4 dat ‘werken met kerst geen pretje is, omdat de mensen die dag alleen maar komen recreëren.’ ‘Kijken en niet kopen’, bedoelde ze: een Nederlandse eigenschap, die ons in het buitenland beroemd, maar vooral berucht maakt.

Elf vestigingen van Ikea waren goed voor 80 duizend personen, aldus een woordvoerder. Alleen het filiaal in Delft was gesloten, omdat de toeloop daar vorig jaar zo groot was, dat het op de A-13 een chaos werd. Op tweede pinksterdag besloot Rijkswaterstaat de afrit Delft tijdelijk in beide richtingen te sluiten vanwege de drukte bij Ikea. Na bouwwerkzaamheden zijn de parkeerplaatsen nog niet af. Automobilisten ergeren zich behoorlijk aan de files op de snelweg bij Ikea Delft: daar staat het verkeer vaak muurvast.

Lees ook:Filevrije dag valt tegen
Lees ook:Meubelboulevards open op Tweede Kerstdag
Lees ook:ANWB: avondspits stuk rustiger
Lees ook:Zuidwesterstorm op tweede paasdag: code geel voor heel Nederland
Lees ook:IKEA vestiging ontruimd na explosie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>