Archeon is met de kerstdagen open

Het openluchtmuseum Archeon in Alphen aan de Rijn is op beide kerstdagen geopend voor het publiek (2011: klik hier). De herberg serveert een sfeervolle kerstbrunch tussen 11.00 en 14.00 uur (reserveren verplicht). Het themapark is uitgeroepen tot het beste museum 2007/2008 van de provincie Zuid Holland. In dit openluchtmuseum zijn drie periodes uit en ver verleden te beleven: de prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen.   

Alle 43 gebouwen (poorten, bruggen, hutten, tempels, klooster, herberg, boerderijen en gildenwoningen) in het park zijn reconstructies van gebouwen, die ooit écht in Nederland hebben gestaan. Ze zijn op ware grootte gereconstrueerd aan de hand van archeologische vondsten. ‘Archeotolken’ bevolken deze gebouwen: figuranten, die de geschiedenis naspelen. Ze beantwoorden vragen, laten ambachten zien, strijden met elkaar en spelen alles na, wat de mens in dat verre verleden moet hebben uitgespookt.  

Lees ook:Pasen in Archeon
Lees ook:Grootste grafveld van hunebedbouwers in Noordwest-Europa ontdekt bij Dalfsen
Lees ook:Groot archeologisch onderzoek in Maasdal
Lees ook:‘Vrienden van Amstel Live!’ zaterdag op tv
Lees ook:Winteravonden aan de Amstel in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>