Asterix en de Romeinen nog tot 6 januari in Leiden

Wie kent ze niet: Asterix en Obelix? Galliërs, die everzwijnen eten, menhirs sjouwen en zich dapper weren tegen de Romeinen. Hoe hun wereld er 2000 jaar geleden uitzag, is tot en met 6 januari te zien in de tentoonstelling ‘Asterix en de Romeinen’ in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. In de kerstvakantie staat het museum nog één keer in het teken van Asterix, met gratis activiteiten voor de kinderen. Het museum is ook open op maandagen 23 en 31 december. Op de laatste dag, 6 januari, komen alle kinderen gratis binnen, als ze zijn verkleed als Asterix of Obelix.   
Ouders en kinderen vanaf 8 jaar kunnen een speciale tocht maken, die gratis mee te nemen is bij het begin van de tentoonstelling. In het Informatiecentrum, de Archeotheek, is een Asterix leeshoek ingericht met Asterix strips en kleurplaten. Kinderen kunnen op de foto als Asterix of als Caesar. In een aparte zaal hangen originele Asterix gouaches (waterverfschilderijen) uit de Parijse studio Albert-René. Kinderen kunnen deelnemen aan een prijsvraag en raden uit welke albums de schilderijen komen. In de museumwinkel zijn naast strips en posters allerlei leuke hebbedingetjes te koop met de stripfiguren erop. Het museumcafé serveert ‘echte’ toverdrank, ‘broodjes Idéfix’ en ‘broodjes Obelix’. 

Lees ook:Voorjaarsactiviteiten: Egyptomania in Leiden
Lees ook:Schaatsen in Het Spoorwegmuseum Utrecht tijdens Winter Station
Lees ook:Kerstvakantie in de Hermitage
Lees ook:Zuiderzeemuseum Enkhuizen: Doe-activiteiten in de kerstvakantie
Lees ook:Stripdagen Haarlem: Wheels & Wallonië

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Asterix en de Romeinen nog tot 6 januari in Leiden

  1. Pingback: Voorjaarsactiviteiten: Egyptomania in Leiden | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>