Kinderboekenweek 2017

Woensdag 4 oktober begon de 63e editie van de Kinderboekenweek met het Knikkende Knieën Kinderboekenbal in de Amsterdamse Stadsschouwburg, met de uitreiking van de jaarlijkse prijzen. De Gouden Griffel, de prijs voor het beste Nederlandstalige kinderboek, ging naar Koos Meinderts voor zijn ‘Naar het noorden’.

Zie ook: Sprookjesfestival Arnhem

De jaarlijkse week ter promotie van het Nederlandse kinderboek duurt tot en met zondag 15 oktober. De week wordt afgesloten met de NS Kinderboekenruil in de stationshal van Utrecht CS en Amsterdam Centraal. Na het succes van vorig jaar staat er ook dit jaar een ‘pratende boekenkast; net duizend ruilboeken. Ondertussen wordt voorgelezen in de  Voorleescoupé. Thema dit keer is ‘Griezelen. Gruwelijk Eng!’  In scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en boekwinkels vinden allerlei activiteiten plaats. Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Janneke Schotveld: ‘Kattensoep’, gratis bij aankoop van tenminste 10 euro aan kinderboeken.

Lees ook:Kinderboekenweek 2015 begint dinsdag 6 oktober met Kinderboekenbal in Rotterdam
Lees ook:Kinderboekenweek 2016 start dinsdag 4 oktober met Kinderboekenbal
Lees ook:Kinderboekenweek 2014 van start
Lees ook:Kinderboekenweek 2011 van start
Lees ook:Kinderboekenweek in het teken van poëzie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>