Locked-in patiënt knippert boek met zijn ogen: ‘Oogwenk’ van Paul Trossél

Locked-in patiënt Paul Trossél, die negen jaar geleden plotseling volledig verlamd raakte als gevolg van een hersenstaminfarct, heeft een boek geschreven door te knipperen met zijn ogen. Op zondagmiddag 24 september wordt Pauls boek Oogwenk officieel gepresenteerd in voetbalstadion De Galgenwaard, direct na de wedstrijd Utrecht – PSV (bron: persbericht).

De jonge vader van twee kinderen en voormalig topmanager wil mensen inspireren met zijn positieve levensmotto. Want ook al zit hij gevangen in zijn eigen lichaam, zijn geest is nog vlijmscherp. Pauls boek Oogwenk verschijnt eind deze week. Negen jaar geleden kon Paul Trossél van de ene op de andere seconde niet meer bewegen. Ook zijn spraak raakte hij kwijt. Maar zijn mentale vermogens bleven als vanouds. Artsen stelden een hersenstaminfarct vast met als gevolg het Locked-in syndroom. Herstel is niet meer mogelijk.

Samen met journaliste Laura van der Burgt en met hulp van zijn vrienden en familie schreef hij zijn levensverhaal in Oogwenk. Ze communiceerden letter voor letter met behulp van een letterkaart. Paul knipperde met zijn ogen om de juiste letter aan te duiden. Daarnaast bediende hij een computer met behulp van een sensor op zijn voorhoofd.

Oogwenk is een zoektocht naar antwoorden op levensvragen zoals: hoe lang houd je hoop, is een verlamde vader beter voor een kind dan geen vader, kent vriendschap grenzen en wat maakt het leven nu eigenlijk de moeite waard? ‘Het leven is wat je er zelf van maakt’, laat Paul Trossél weten.

Lees ook:Grotere letter bevat niet meer chocolade
Lees ook:Kwart Nederlanders koopt ‘grotere’ letter voor meer chocola
Lees ook:Steeds minder Nederlands geld in de portemonnee
Lees ook:Nationale Pietendorp in het buitenmuseum Enkhuizen
Lees ook:Meeste Nederlandse oermannen waren jagers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>