Boekenweek 2017 – thema ‘Verboden vruchten’

Zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april vindt de 82e Boekenweek plaats. Thema dit jaar is ‘Verboden vruchten’. Ieder jaar schrijft een auteur het Boekenweekgeschenk, gratis bij aankoop van tenminste € 12,50 aan boeken: dit keer is dat Herman Koch met ‘Makkelijk leven‘. Dat boek geldt zondag 2 april als geldig vervoersbewijs in de trein.

De Boekenweek wordt sinds 1946 traditioneel geopend met het Boekenbal, op vrijdag 25 maart. Niet zoals gebruikelijk in de Stadsschouwburg in Amsterdam: dit jaar is poptempel Paradiso het domein van ‘het Boekenbal der Verleidingen’. Hier komt de fine fleur van (al dan niet literair) Nederland samen. Het publiek kan naar het slotfeest (het Boekenbal voor de lezers) op zaterdag 1 april, dit keer in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen, ter ere van het 10-jarig jubileum van het Nijmeegs Boekenfeest.

De Boekenweek promoot sinds 1932 tien dagen in maart het (Nederlandse) boek, met lezingen, signeersessies en debatten in het hele land. Naast het Boekenweekgeschenk verschijnt het Boekenweekessay (voor 3,50 euro in de boekhandel te koop), dit jaar ‘De zonde van de vrouw’ van Conny Palmen. Deelnemende openbare bibliotheken geven een boekenweekbundel cadeau.

Verder is er de NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd. Deelnemers kunnen met een verhaal van maximaal 1.000 woorden schrijven met als thema ‘Verboden vruchten’. De winnaars worden vrijdag 24 maart bekend gemaakt tijdens het Groot Nationaal Boekenweekontbijt in Breda. De Boekenweek vindt sinds een aantal jaar tegelijkertijd in Nederland en Vlaanderen plaats.

Lees ook:Boekenweek 2014 gaat van start met Boekenbal
Lees ook:Boekenweek 2015 – ‘Waanzin, te gek voor woorden’
Lees ook:Boekenweek 2011 – Geschreven portretten
Lees ook:Boekenweek 2016: ‘Was ich noch zu sagen hätte’
Lees ook:Boekenweek 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>