Herleef de jaren ’50 in Hanzestad Hasselt op vrijdag 30 december

Herleef de jaren ’50 in Hanzestad Hasselt, tijdens het ‘W.G. van de Hulst festival‘ op vrijdag 30 december, met o.a. Jan Terlouw, Jacques Dane, Erwin Nyhoff en Henk de Velde. Tijdens het ‘Jaar van het Boek’ verandert het stadje boven Zwolle op die dag in een waar literair en cultuurhistorisch festivalterrein. Maak kennis met hét klassieke jeugdboek en met het leven van de jaren ’50 door de bril van de bekende jeugdboekenschrijver en onderwijzer W.G. van de Hulst Sr. (1879-1963). Van vertellers in huizen en op schepen tot persoonlijke ontmoetingen met o.a. Jan Terlouw, biograaf Jacques Dane, zanger Erwin Nyhoff en zeezeiler Henk de Velde. Geniet van het straattheater, concerten, tentoonstelling en nog veel meer. Het WG van de Hulst festival staat garant voor een fijne dag voor het hele gezin in de IJsseldelta (bron: persbericht).

Het festival propageert het lezen, voorlezen en vertellen van jeugdboeken en verhalen, in het bijzonder de verhalen van één van Nederlands beste jeugdboekenschrijvers W.G. van de Hulst. Het is een eindejaar evenement in het kader van het landelijk evenement ‘2016 Jaar van het boek’. Van de schrijver zijn in de loop van de jaren 15 miljoen boeken verkocht en 50 jaar na zijn dood zijn er van WG vd Hulst nog 40 titels leverbaar: het literaire werk van W.G. van de Hulst is redelijk bestand tegen de tand des tijds. Het festival gaat ook over de tijd van het Landleven, de Oude School en de klassieke schepen in de Kop van Overijssel over de jaren ’50 en over de jeugd van de ouderen onder ons.

Het programma bestaat uit landelijk bekende kunstenaars en kunstbeoefenaars uit de regio. Bekende namen die komen zijn:

- Jan Terlouw
- Jacques Dane, biograaf van W.G. van de Hulst Sr.
- Zanger Erwin Nyhoff
- Liederen vanuit projectkoor Willem Wilmink
- Zeezeiler Henk de Velde

En onderwerpen die aan bod komen zijn:
- In huiskamers en op turfschepen komen Van de Hulstverhalen aan bod, zoals De Soete Suikerbol, Het huisje in de sneeuw, Bruun de Beer, Niek van de bovenmeester en De pruikenmaker en de prins.
- Een Oude School met schrijf-, zang- en natuurlessen.
- Annie MG Schmidt-matinee.
- Oude ambachten en Oma’s recepten.
Projectkoor met liedjes Willem Wilmink

Een projectkoor – gevormd door enthousiaste mensen die graag willen zingen – zal tijdens het Van de Hulstfestival tweemaal een optreden verzorgen in de geref. Kerk in Hasselt. Diet Gerritsen en Frank Deiman zullen de zangers begeleiden als dirigent en begeleider (piano). De liedjes van Willem Wilmink zijn herkenbaar, grijpen terug op jeugdherinneringen en zijn daarmee een passend onderdeel van het Van de Hulstfestival.

Lees ook:Eerste editie CSI Salland
Lees ook:Erwin Krol 25 jaar weerman
Lees ook:Vaudeville Festival Drenthe in Assen
Lees ook:Baronie van Breda Classic
Lees ook:Vrijdag 9 oktober: landelijke Dag van de Duurzaamheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>