Nagellakactie #heelhollandlakt van zieke Tijn haalt in etmaal 400.000 euro op

Een nagellakactie van een zesjarig ongeneeslijk ziek jongetje is woensdag massaal door Nederlanders omarmt. Nadat de 6-jarige ongeneeslijke zieke Tijn zich woensdag met zijn vader bij het Glazen Huis in Breda meldde, is in nog geen etmaal tijd ruim 400.000 euro opgehaald onder het motto Heel Holland Lakt. Tijn heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ongeneeslijke ziekte die ieder jaar bij 15 tot 20 kinderen wordt vastgesteld.

Tijn heeft niet lang meer te leven, kreeg hij in mei te horen. Omdat dit waarschijnlijk zijn laatste 3FM Serious Request is, wil hij zich inzetten voor kinderen die sterven aan longontsteking. In ruil voor een donatie lakte hij nagels, maar hij riep ook heel Nederland op om mee te doen. Onder andere Armin van Buuren, Tiésto, Hardwell, Marco Borsato, tv-personalities en politici hebben hun nagels gelakt. De actie doet denken aan de bucket challenge uit 2014: toen overgoten mensen zich wereldwijd met ijskoud water voor de spierziekte ALS. Het principe is hetzelfde: je wordt uitgedaagd, doet mee aan de uitdaging en nomineert vervolgens drie anderen.

Lees ook:Martin Garrix opnieuw populairste dj ter wereld
Lees ook:A State of Trance in Brabanthallen Den Bosch
Lees ook:Marco Borsato in Gelredome
Lees ook:Marco Borsato & Friends nu al uitverkocht
Lees ook:Symphonica in Rosso met Marco Borsato in Ziggo Dome Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>