Het pop up-restaurant van de Wereld Draait Door is na twee dagen alweer gesloten. Het zat in het Machinegebouw op het Amsterdamse Westergasterrein, recht tegenover de studio van het tv-programma. ‘Het kan de hoge culinaire verwachtingen niet waarmaken’, meldt DWDD op haar website. ‘Het is helaas niet gelukt om de gerechten de finesse, smaak en allure te geven die we beloofden. Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer.’
Het restaurant had drie weken lang een aantal gerechten moeten serveren die chef-kok Robert Kranenborg de laatste vijf jaar in het tv-programma bereidde: ‘vaak vergeten, exquise gerechten uit de haute cuisine van weleer’. er verschenen een aantal niet malse recensies: de Volkskrant kopte met ‘Ontgoochelend slecht’ en volgens het Parool is de prijs voor het gebodene ‘niet minder dan absurd’. Gasten die de eerste twee dagen in het restaurant hebben gegeten, krijgen hun geld terug, ent als de meer dan drieduizend gasten die van tevoren de menuprijs van tachtig euro vooruit hadden betaald.
Lees ook:Marlene Dumas schittert in Stedelijk Museum
Lees ook:IENS Diner dagen – nieuwe culinaire restaurantweek
Lees ook:De Librije grote winnaar eerste editie Restaurant Awards
Lees ook:Jumping De Achterhoek – internationaal springen in Lichtenvoorde
Lees ook:Sportfilmfestival Rotterdam