Rotterdam op plaats vijf in steden-top-10 van Lonely Planet

Rotterdam_impressie_OMA_5Rotterdam is op nummer vijf terecht gekomen in de steden-top-10 van de Lonely Planet’s Best in Travel 2016, volgens insiders ‘de lijst der lijsten‘. Wethouder Maarten Struijvenberg van Economie noemt het ‘dé autoriteit op het gebied van reizen. Een groter compliment kunnen we als stad niet krijgen.’ Alleen Kotor (Montenegro), Quito (Ecuador), Dublin en George Town (Maleisië) eindigden voor Rotterdam.

De Maasstad eindigde op de vijfde plek vanwege de moderne architectuur, toprestaurants, aanbod van kunst en cultuur en sfeervol nachtleven. In de papieren gids – te koop in de hele wereld – worden bij de beschrijving van Rotterdam onder meer de nieuwe Markthal, gebouw De Rotterdam van Rem Koolhaas, het Timmerhuis en station Hofplein genoemd. ‘Rotterdam barst van moderne, postmoderne en hedendaagse bouwwerken (…). Dat maakt Rotterdam een van de ‘must-see’ bestemmingen voor 2016′, zegt Tom Hall, hoofdredacteur van de vermaarde reisgids. Vorig jaar stond de Maasstad ook al op een aantal lijsten,

Lees ook:Nieuw driedaags lifestyle event: ‘Op z’n Rotterdams’
Lees ook:ART Rotterdam Week 2014
Lees ook:City sightseeing nu ook in Rotterdam
Lees ook:Stedelijk Museum met ‘Heilig Vuur’ in Nieuwe Kerk
Lees ook:Felixtival – feestje in Felix Meritis Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>