Radio 3FM viert 50e verjaardag

Radio 3FM bestaat deze maand 50 jaar en viert feest. Beeld en Geluid in Hilversum biedt tot en met juni 2016 de tentoonstelling Your Serious Radio, er komt een boek uit (’50 jaar 3FM’) en op maandag 19 oktober is er een jubileumfeest in de Amsterdamse poptempel Paradiso, met optredens van onder andere Miss Montreal, Jett Rebel, De Jeugd van Tegenwoordig en Douwe Bob.

Tot 4 oktober zitten de dj’s en oud-dj’s van de radiozender op het eiland Pampus voor Muiden en maken vier dagen non-stop radio. Onder het motto ‘voor Pampus liggen‘ verblijven ze vier dagen dag en nacht op het forteiland. Luisteraars kunnen de live-uitzendingen bijwonen. Op 11 oktober 1965 ging jongerenzender ‘Hilversum 3‘ voor het eerst in de ether. De zender werd al gauw een van de populairste radiostations van Nederland, en kreeg in 2003 een nieuwe naam: ’3FM’.

Lees ook:Vlaggetjesdag in Muiden
Lees ook:Pampus opnieuw onbewoond eiland
Lees ook:Vlaggetjesdag 2015 in Muiden
Lees ook:Vlaggetjesdag Muiden
Lees ook:Live uitzending finale NPO Radio 4 Hart en Ziel Festival vanuit TivoliVredenburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>