Disney*Pixar film Binnenstebuiten

Deze week ging bij Pathé de Disney*Pixar film ‘Binnenstebuiten’ in première (trailer: klik hier). In ‘Binnenstebuiten’ staat de gevoelswereld van Riley centraal, een meisje dat aan het begin van de film wordt geboren. Haar eerste emotie is Plezier, een vrolijk opgewekt karakter. Al snel verschijnt ook Verdriet in haar hoofd en ook Afkeer, Angst en Woede dienen zich aan. De emoties proberen ieder voor zich Riley aan te sturen. De emotie die hier het beste in slaagt veroorzaakt daarmee een herinnering, in de vorm van een bal en in de kleur van de emotie. Zo zorgt Plezier voor een stapels gele ballen en dus plezierige herinneringen in het hoofd van Riley. Regisseur Pete Docter en zijn team maken dus op briljante wijze inzichtelijk hoe emoties werken (bron: persbericht).

Binnenstebuiten is vanaf nu overal in Nederland te zien in zowel de originele Engelse versie als de Nederlandse versie. De Nederlandse stemmencast bestaat uit Peggy Vrijens, Marjolein Algera, Richard Groenendijk, Marcel Hensema, Georgina Verbaan, Elaine Hakkaart en Stan Limburg. De film draait om de emoties in het hoofd van de elfjarige Riley. Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Lees ook:Zwartboek beste Nederlandse film
Lees ook:Rembrandt Awards 2011
Lees ook:Wereldkankerdag 2013
Lees ook:Sunset Boulevard toert door Nederland
Lees ook:Robeco: openingsdag Film Festival Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>