EYE shop verkoopt beroemde tattoos

In de EYE Shop van het EYE Filminstituut in Amsterdam kun je sinds zaterdag 11 juli in het oog springende plaktattoos kopen die zijn gedragen door de hoofdpersonages uit zeven films: Cry Baby, Pirates of the Caribbean, The Broken Circle Breakdown, The Night of the Hunter, Memento, Eastern Promises en The Rose Tattoo. Met de plaktattoos breidt de winkel van EYE Filmmuseum zijn ruime assortiment aan originele filmgadgets uit. De prijzen van deze plaktattoos, die een paar dagen blijven zitten, lopen uiteen van €3 tot €5 (bron: persbericht).

Filmliefhebbers zullen de nieuwe plaktattoos direct herkennen: Johnny Depps traan uit Cry Baby, de kleurrijke schedel uit Broken Circle Breakdown, en de zin ‘Never Answer the Phone’ uit Memento, met Guy Pierce als een man met geheugenverlies die zichzelf tatoeëert met zinnen die hij niet mag vergeten. Ook te koop is de tattoo uit Night of the Hunter, waarin Robert Mitchum de beroemde woorden ‘Love’ en ‘Hate’ op de rechter- en linkerknokkels van zijn hand tatoeëerde. In Pirates of the Caribbean draagt piraat Johnny Depp de afbeelding van een vogel op zijn arm. De beeltenis van een roos staat prominent op de borst van de acteur uit The Rose Tattoo. Viggo Mortensen’s tattoos in Eastern Promises waren zo realistisch dat gasten in een Russisch restaurant in Londen er stil van werden tijdens de opnames.

In de ruim gesorteerde EYE Shop vinden bezoekers verder een prachtige collectie filmboeken, posters, T-shirts, dvd’s en gadgets. De EYE Shop werd gekozen tot nummer drie in de Museumwinkel-top tien van Het Parool. De winkel heeft een breed filmboekenassortiment, met populaire en specialistische boeken over film(geschiedenis), biografieën van grote filmsterren en buitenlandse filmtijdschriften. Ook heeft EYE Shop veel andere filmgerelateerde items zoals filmblikken, sieraden, kalenders, ansichtkaarten en exclusieve (duurzame) designartikelen. Voor kinderen zijn er filmische speelsnufjes en andere optische spelletjes.

Lees ook:Amsterdam Tattoo Convention 2010
Lees ook:Amsterdam Tattoo Convention 2012
Lees ook:Tattoo Conventie 2016 in MECC Maastricht
Lees ook:Tattoo, Art & Street Art Convention Amsterdam in de RAI
Lees ook:Tattoo Conventie en Erotiek aan de Maas in MECC Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>