Duitse filmopnames voor Anne Frank in Amsterdam

Vandaag en morgen maakt een een Duitse cameraploeg opnames voor een film over Anne Frank op het Merwedeplein in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Daar huurde de familie Frank een woning, nadat ze in 1933 uit Frankfurt waren gevlucht. Anne was toen vier jaar oud. Toen de Duitsers ons land bezetten, dook de familie onder, het ‘Achterhuis’ aan de Prinsengracht, tegenwoordig het Anne Frank Museum.

In de zomer van 1944 werden ze verraden, werden naar kamp Westerbork getransporteerd en daarvandaan naar concentratiekamp Auschwitz. Vader Otto was de enige van het gezin dat de Holocaust overleefde. Producent Zeitsprung Pictures heeft op het plein een bord neergezet met de waarschuwing dat de enscenering is gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog en als confronterend kan worden ervaren. zijn zoveel mogelijk elementen van de huidige tijd verwijderd. Het verkeer wordt twee dagen omgeleid en morgen worden sproeimachines ingezet om regen na te bootsen. Naast het Merwedeplein wordt er ook gefilmd op de Brouwersgracht en de Leidsegracht. De film wordt gemaakt in samenwerking met het Anne Frank Fonds Basel.

Zie ookTheatervoorstelling ANNE

Lees ook:Barak Anne Frank door brand verwoest
Lees ook:Anne Frank Huis bestaat 50 jaar
Lees ook:Anne Frank Huis gaat met online tickets lange wachtrijen aanpakken
Lees ook:Tachtigste geboortedag Anne Frank
Lees ook:Anne Frank Huis wordt verbouwd en vergroot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>