Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2015

Woensdag 21 januari is de twaalfde editie begonnen van de Nationale Voorleesdagen, die duren tot en met zaterdag 31 januari (2016: klik hier). De week begon met het jaarlijkse voorleesontbijt. Prinses Laurentien las in de bibliotheek van Hoorn voor uit het prentenboek van het jaar, ‘Boer Boris gaat naar zee’, geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman. Dit jaar is er extra aandacht voor de vaders, omdat uit onderzoek bleek dat die een stuk minder voorlezen dan moeders.

Naast de prinses kwamen dan ook bekende vaders in actie, zoals Beau Erven Van Dorens, Leo Blokhuis, Bram van der Vlugt, minister Blok, staatssecretaris Dekker en Ronald Giphart. Het ontbijt vormde de aftrap van de Nationale Voorleesdagen, een campagne om het voorlezen te stimuleren voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het is een inititief van Stichting Lezen, waar de prinses onlangs de voorzittershamer aan een ander heeft doorgegeven.

Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2014
Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2013
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2018
Lees ook:Laurentien leest voor
Lees ook:Start Nationale Voorleesdagen op woensdag 25 januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>