Serious Request 2014 – Glazen Huis staat in Haarlem

Haarlem is er klaar voor: 3FM Serious Request heeft dit jaar haar Glazen Huis opgebouwd op de Grote Markt in de Spaarnestad (2015: klik hier). Donderdag 18 december sluit minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking de deur tussen 20.40 en 20.55 uur. Daarmee start de elfde editie van 3FM Serious Request. Tot en met 24 december zitten de dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuren zonder eten opgesloten om zes dagen lang aaneengesloten muziek te draaien voor het Rode Kruis.

Thema dit jaar is ‘Hands Off Our Girls’: het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in oorlogs- en conflictgebieden. Iedereen kan tegen betaling een verzoeknummer aanvragen of zelf een inzamelingsactie op touw zetten. Iedere dag komen er artiesten en BN’ers langs of komen ‘logeren’, zoals Johnny de Mol op zaterdagnacht, Nick en Simon op zondagnacht en Kensington op maandagnacht. De Haarlemmer Giel Beelen zit dit jaar niet opgesloten in het Glazen Huis, maar organiseert acties in zijn stad, zoals vier dagen Circus Request in het Patronaat.

Woensdag 24 december wordt het trio ‘bevrijd’ en wordt de eindstad van het opgehaalde geld bekendgemaakt tijdens het afsluitende grote muziekfeest. De NS zet op de eerste en de laatste dag langere treinen in. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Leeuwarden en sloot turner Epke Zonderland de deur. In Zwitserland, Oostenrijk en Letland zijn op woensdag 17 december ook Glazen Huizen op slot gegaan. De editie in Zweden zit erop: Musikhjälpen 2014 (‘Jouw Muziek Helpt’) heeft er 3,2 miljoen euro opgebracht voor het Rode Kruis.

Lees ook:Donderdag gaat Glazen Huis voor 3FM Serious Request op slot in Heerlen
Lees ook:Haarlem klaar voor 3FM Serious Request
Lees ook:Serious Request 2011 – Glazen Huis staat in Leiden
Lees ook:Serious Request 2013 – Glazen Huis staat in Leeuwarden
Lees ook:Eric Corton (Serious Request) krijgt erepenning Rode Kruis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>