Week van de Alfabetisering 2014

editie 2013

Maandag 8 september, Wereldalfabetiseringsdag, ging de Week van de Alfabetisering 2o14 van start. Onder het motto ‘Tijd voor Taal’ moedigt moedigt Stichting Lezen & Schrijven organisaties en individuen aan om activiteiten te bedenken die te maken hebben met (on)geletterdheid. In Nederland zijn zo’n 1,3 miljoen mensen ‘laaggeletterd’. ‘Naarmate mensen ouder worden, verliezen ze de taal een beetje’, aldus Roel Rovers, woordvoerder van de Stichting Lezen & schrijven.

Ook worden deze week (8-14 september) de winnaars bekend gemaakt van de Nationale Alfabetiseringsprijzen, voor mensen en organisaties die zich voor geletterdheid in de samenleving inzetten. Er zijn prijzen in twee categorieën: Durven (bedoeld voor nieuwe projecten die vorig jaar van start gingen) en Doen (voor bestaande, succesvolle projecten). Prinses Laurentien opende maandag het Taalhuis in de centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag. Het Taalhuis is voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren lezen, schrijven en spreken.

Lees ook:Prinses Laurentien opent Week van de Alfabetisering
Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2013
Lees ook:Prinses Laurentien geeft aftrap Nationale Voorleesdagen
Lees ook:Laurentien leest voor
Lees ook:Presentatie ‘Arjen Robben en het geheim van zijn jonge helden’ op strand Noordwijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>