NK Sneldebatteren 2014 in De Brakke Grond Amsterdam

Zaterdag 24 mei vindt in De Brakke Grond in Amsterdam (Nes 45) voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap (NK) Sneldebatteren plaats. Teams van twee personen gaan met elkaar de verbale strijd aan op basis van stellingen. De essentie van sneldebatteren is dat deelnemers – in vergelijking met andere debatvormen – sneller, scherper, slimmer en strategischer hun punt moeten maken. De huidig Nederlands Kampioenen Beleidsdebatteren Lisa Schallenberg en Devin van den Berg zijn als eerste geplaatst. Het team van de debatbond, Ruud de Joode (voorzitter van de debatbond) en Bas Tönissen hebben de tweede Protected Ranking (bron: persbericht).

‘Toch zegt deze plaatsing – een beschermde ranking, net zoals in het tennis – niet alles’, legt Jerry Helmers, toernooidirecteur uit. ‘Sneldebatteren is een nieuwe discipline die een andere dynamiek oplevert. Het zal ons niet verbazen als we aan het eind van de dag toch een onverwachte outsider als Nederlands Kampioen mogen tronen.’ De deelnemers debatteren allemaal in drie voorrondes. De vier teams met het hoogste gemiddelde gaan door naar de halve finale. Rond 17.00 uur zaterdagmiddag weten we zich de allereerste Nederlandse Kampioen in deze nieuwe debatdiscipline mag noemen. De debatsport is groeiende in Nederland, vooral onder niet-studenten. ‘Velen ontdekken de charme van de debatsport’, zegt Helmers. ‘Door veel te debatteren train je ongemerkt je spreek- en luistervaardigheden. Daar trek je in het dagelijks leven veel profijt van, bijvoorbeeld bij een verkoopgesprek, een sollicitatie of simpelweg bij het oplossen van een twistpunt.’ Hoofdscheidsrechter van het toernooi is Dennis Bemelmans. De deuren gaan 08.30 uur open, de officiële opening is om 09.00 uur. De toegang is gratis.

Lees ook:Op bezoek in Oekraïne bij het Nederlands Elftal
Lees ook:NK Tegenwindfietsen op Stormvloedkering Zeeland
Lees ook:EK Allround & Sprint in Thialf was vooral een Nederlands feest
Lees ook:Tuinidee 2016 in Brabanthallen Den Bosch
Lees ook:NK 10 km hardlopen in Schoorl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>