Boekenweek 2014 gaat van start met Boekenbal

Zaterdag 8 tot en met zondag 16 maart vindt voor de 79e keer de Boekenweek plaats, met dit jaar als thema reizen: ‘ondertussen ergens anders’ (2015: klik hier). Ieder jaar schrijft een andere auteur het Boekenweekgeschenk, gratis bij aankoop van tenminste € 12,50 aan boeken. Dit keer is dat Tommy Wieringa (1967) met ‘Een mooie jonge vrouw’. Dat boek geldt zondag 16 maart als geldig vervoersbewijs in de trein. De hele week toert Wieringa door het land, signeert en geeft lezingen. De Boekenweek wordt sinds 1946 traditioneel geopend met het Boekenbal, op vrijdag 7 maart in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Hier komt de fine fleur van (al dan niet literair) Nederland samen. Sinds 2002 verzorgt in Paradiso het Bal der Geweigerden, een alternatief Boekenbal, in de Kleine Zaal. Is het Boekenbal voor een select gezelschap, het publiek kan naar het slotfeest (het Boekenbal voor de lezers) op zaterdag 15 maart in de Harmonie in Leeuwarden. De Boekenweek promoot sinds 1932 tien dagen in maart het (Nederlandse) boek, met lezingen, signeersessies en debatten in het hele land. De meeste boekwinkels geven bij besteding van tenminste € 12,50 aan boeken het Boekenweekgeschenk cadeau. Daarnaast verschijnt het Boekenweek Essay (voor een klein bedrag in veel boekwinkels te koop), dit jaar ‘Verder alles goed’ van Jelle Brand Corstius. Tegelijkertijd vindt in België Boekenweek 2014 plaats, met hetzelfde Boekenweekgeschenk.

Lees ook:Boekenweek 2011 – Geschreven portretten
Lees ook:Het is weer boekenweek
Lees ook:Boekenweek 2016: ‘Was ich noch zu sagen hätte’
Lees ook:Boekenweek 2012 – Vriendschap en andere ongemakken
Lees ook:Boekenweek 2017 – thema ‘Verboden vruchten’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>