‘Beatrix met Hart en Ziel’ in Ahoy en live op tv

Zaterdag 1 februari wordt prinses Beatrix in het zonnetje gezet tijdens ‘Beatrix met Hart en Ziel‘ in Ahoy Rotterdam, een dankfeest voor haar 33 jarige koningschap. De meeste leden van de Koninklijke familie zijn aanwezig. De ode aan de prinses is vanaf 20.30 uur live te zien op Nederland 1. Het feest zou op 14 september plaatsvinden, maar door het overlijden van prins Friso werd de datum verschoven. Het oorspronkelijk geplande buiten-programma op de Maas bij de Erasmusbrug gaat vanwege de tijd van het jaar niet door.

De organisatie is in handen van het Nationaal Comité Inhuldiging. Chanal Jansen gaat het programma presenteren. Onder leiding van Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble, brengen bekende en minder bekende Nederlanders muzikale odes. Zo zingen 33 Nederlanders de prinses toe: voor ieder ambtsjaar één. Daarnaast zijn er optredens van Het Nederlands Dans Theater en Corpus Acrobatics. Overigens is prinses Beatrix na haar troonsafstand niet achter de geraniums stil gaan zitten. Ze laat zich regelmatig zien, bijvoorbeeld bij culturele zaken als openingen en voorstellingen. Iedereen kan de prinses bedanken op de website Beatrix Bedankt. De boodschap komt op de website en in het speciale Beatrix Bedankt-boek.

Lees ook:Koninklijk feestje in Carré
Lees ook:Paleis Het Loo: ‘Chapeau! de hoeden van Koningin Beatrix’
Lees ook:Nederlandse Dansdagen in Maastricht, spin-off in Zwolle
Lees ook:Prinses Beatrix aan knie geopereerd, koningin Máxima in haar plaats naar congres in De Doelen
Lees ook:Première ‘Dirty Dancing’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>