Utopia – gluren naar een nieuwe ideale samenleving in het Gooi

Maandag 6 januari gaat Utopia van de start, het nieuwe reality-tv-programma van John de Mol bij SBS6. Vijftien uiteenlopende mensen zeggen hun gewone leventje vaarwel en gaan daar een jaar lang met elkaar bouwen aan een nieuwe samenleving. Ze beginnen met bijna niets. In een natuurgebied bij Crailo, in de buurt van Bussum heeft de tv-magnaat een geschikte locatie omgetoverd. ‘In de Eerste Wereldoorlog stond er een kazerne. Het is een immens groot terrein’, aldus De Mol. Op het terrein staat alleen een kale loods op een onbewerkt stuk land.

De Mol: ‘De bewoners beschikken over een kleine veestapel van twee koeien en dertig tot veertig kippen.’ Verder is er een aansluiting voor water en elektriciteit, één telefoon en een geldbedrag in cash om de leefomgeving op te bouwen en de eerste maanden te overleven. Verder moeten de bewoners het zelf met elkaar zien te rooien, met – net als bij de beroemde voorganger ‘Big Brother’ – 24 uur per dag te volgen en met eliminatieronden.

Net als bij ‘Big Brother’ bepalen de bewoners wie Utopia moet verlaten, maar in ruil voor weg-gestemden kunnen nieuwe Utopianen binnenkomen, na een strenge strenge selectie. Kijkers kunnen actief meedoen aan allerlei ‘side-events’ op de website van Utopia en via die  kanalen eventueel zelf bewoner worden. Net als ‘bij Big Brother’  is er nu al interesse voor het programma uit het buitenland.  Of het ook zo’n hype wordt als de allereerste ‘Big Brother‘ uit 1999, toen mensen er ware dagtochtjes voor over hadden om in de buurt van ‘het huis’ te kunnen komen?

Zie ook: Film, wat kunnen we verwachten in 2014?

Lees ook:De Buurtcamping overbrugt kloven in Nederland
Lees ook:Artis mag uitbreiden
Lees ook:Schaatsen op natuurijs: op steeds meer plekken mogelijk
Lees ook:Land van Ooit gaat open voor publiek – horeca in roze kasteel
Lees ook:Burendag 2015 – tiende editie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Utopia – gluren naar een nieuwe ideale samenleving in het Gooi

  1. Utopia

    Utopia gaat mega worden. :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>