Serious Request loopt als een speer – extra treinen naar Leeuwarden

Serious Request 2013 loopt als een speer. Dit jaar staat het Glazen Huis op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Sinds Epke Zonderland de 3FM dj’s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering woensdag insloot, is het dag en nacht druk op het plein. Vrijdag was er al 2.343.631,= euro opgehaald, zo’n zes ton meer dan vorig jaar op de tweede dag. Tot en met dinsdag 24 december zitten de drie dj’s zonder eten opgesloten in het Glazen Huis en draaien tegen betaling non-stop verzoeknummers. De actie staat dit jaar in het teken van diarree, waaraan jaarlijks 800.000 kinderen sterven.

De treinen van en naar de Friese hoofdstad zitten overvol. Woensdagavond, nadat de actie was gestart, was de trein naar Groningen zo vol dat er mensen op het perron achterbleven en een latere trein moesten nemen. Vervoerder Arriva zet extra treinen in en bestaande treinen worden verlengd. Arriva rijdt vanuit Leeuwarden van en naar Groningen, Sneek, Stavoren en Harlingen. Op die lijnen worden tijdens de actie extra treinstellen ingezet en zondag, maandag en dinsdag rijdt een extra avondtrein naar Stavoren. De NS zet op de slotdag om 23.05 uur een extra trein naar Zwolle in. De laatste trein naar Zwolle vertrekt om 23.30 uur. Beider treinen stoppen op alle tussengelegen stations.

Lees ook:Leeuwarden maakt zich op voor slotdag Serious Request
Lees ook:Draadloos internetten in de trein
Lees ook:Arnhem onbereikbaar met de trein
Lees ook:Haarlem klaar voor 3FM Serious Request
Lees ook:Treinverkeer Zwolle ligt plat door stroomstoring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>