Serious Request 2013 – Glazen Huis staat in Leeuwarden

Woensdag 18 december 2013 begint de 10e editie van 3FM Serious Request: dan gaat de deur van het Glazen Huis tot en met zaterdag 24 december op slot in Leeuwarden (2014: klik hier). Het Glazen Huis staat ieder jaar in een andere stad: vorig jaar in Enschede, dit jaar op het Wilhelminaplein in de Friese hoofdstad. Zoals altijd laten drie dj’s zich een week lang zonder eten opsluiten om geld in te zamelen voor een goed doel: dit jaar voor kinderen die sterven aan diarree. Woensdag sluit Olympiër Epke Zonderland de 3FM dj’s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering op.

Update zaterdag 21/12: Serious Request loopt als eens speer.

Tijdens de actie komen een aantal bekende slaapgasten langs in het huis. Het publiek kan geld doneren, bijvoorbeeld door een plaat aan te vragen of door zelf een inzamelingsactie te verzinnen. Op 19 december starten tien hardlopers in Leeuwarden  met de Glazen Huis Marathon: tot en met 24 december in zes etappes langs alle voormalige Glazen Huis steden rennen, in totaal zo’n 700 kilometer (Santa Runs: klik hier). Op 24 december strompelen de drie helden naar buiten: dan wordt bekendgemaakt hoeveel geld bij elkaar is gekomen en begint een knallende eindshow, met optredens van onder andere Racoon, Tim Knol, Alain Clark, Caro Emerald en De Staat. In de Zweedse stad Göteborg zit het Glazen Huis er net op. België doet dit jaar niet mee; Studio Brussel organiseert andere acties.

Lees ook:Serious request 2014 – Glazen Huis in Haarlem, zonder Giel
Lees ook:Serious Request 2011 – Glazen Huis staat in Leiden
Lees ook:Serious Request 2014 – Glazen Huis staat in Haarlem
Lees ook:Serious Request 2012 in Enschede
Lees ook:Het Glazen Huis staat in Breda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>