KLIK! Amsterdam Animation Festival

Dinsdag 12 tot en met zondag 17 november vindt in het EYE Filminstituut in Amsterdam de zesde editie plaats van het KLIK! Amsterdam Animation Festival (2016: klik hier). Zes dagen lang biedt EYE plek voor animaties, met een uitgebreid competitieprogramma, stereoscopische shorts, previews, lezingen. workshops, de battle of the fans, een blik op de Fabulous Fifties, originals uit de jaren ’90 van Cartoon Network en de party KLIK! KLIK! BOOM!

Voor het competitieprogramma kwamen meer dan 1300 inzendingen uit maar liefst 75 landen binnen. De beste films strijden in de vijf competitieprogramma;s om een felbegeerde KLIK! Award. Thema dit jaar is Fabulous Fifties, een decennium dat ook voor de animatie baanbrekend was. Gastcurator Amid Amidi, de man die Cartoons Modern op de kaart zette, selecteert hiervoor het beste uit de jaren ’50. Naast films besteedt KLIK! ook aandacht aan apps en ganes.

Lees ook:KLIK Amsterdam Animation Festival programma compleet voor tienjarig jubileum 17-22 oktober
Lees ook:Go Short – Internationaal Short Film Festival Nijmegen
Lees ook:KLIK Amsterdam Animation festival in EYE: dinsdag 25 tot en met zondag 30 oktober
Lees ook:Imagine Film Festival in EYE
Lees ook:Film by the Sea Festival Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>