Internationaal Storytelling Festival Amsterdam 2013 – verhalen uit de Nieuwe Wereld

Van zaterdag 2 tot en met zondag 10 november worden de weekenden in Amsterdam overgenomen door verhalen uit de Nieuwe Wereld, tijdens de zesde editie van het Internationaal Storytelling Festival. ‘We halen verhalen uit alle windstreken en gaan op reis! Via workshops, om je eigen verhaal te leren vertellen’, meldt het persbericht. ‘Onderuit zittend, luisterend naar muziek of op het puntje van je stoel omdat je meegezogen wordt in de wereld van verhalen.’ De beste Nederlandse en internationale storytellers brengen de toehoorders naar verre streken of naar onbekende oorden, of zomaar bij ons om de hoek. Sahand Sahebdivani, Dan Yashinsky (Canada), Wijnand Stomp (verteller van het jaar 2013) zijn een paar namen uit de getalenteerde vijver van vertellers op het Storytelling Festival (bron: persbericht).

 

Het eerste weekend strijkt het festival neer in Podium Mozaïek, waar de verhalen van de Marokkaanse ontdekkingsreiziger Ibn Batuta als rode draad door het programma lopen. Het weekend zijn de locaties op de NDSM-werf en in de Centrale Bibliotheek (OBA) op het Oosterdokseiland. Naast het bieden van een podium voor een aantal aansprekende vertellers uit Nederland en België, richt het festival de blik op een relatief nieuwe wereld: Canada. Storytellers afkomstig uit zowel oorspronkelijke bevolking als uit de ‘immigranten’ gemeenschap die er de afgelopen drie eeuwen neerstreek vertellen hun verhaal. Internationaal en nationaal talent wisselt elkaar af, elk met een eigen expertise maar allemaal laten ze zien dat Storytelling meer is dan alleen luisteren naar een verhaal. Het is theater zonder decor en film zonder beeld. Het is een Nieuwe Wereld, waar het publiek de verteller en zijn of haar verhalen ontmoet en even uit de werkelijkheid stapt.

Lees ook:Verhalenfestival op Paleis Soestdijk tijdens de kerstvakantie
Lees ook:Dutch Harp Festival 2014
Lees ook:KLIK Amsterdam Animation festival in EYE: dinsdag 25 tot en met zondag 30 oktober
Lees ook:Allerlaatste editie Vertelfestival Maastricht
Lees ook:Storytelling Festival Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>