Prinses Laurentien opent Week van de Alfabetisering

Zondag 8 tot en met 15 september vindt de achtste editie plaats van de Week van de Alfabetisering (2014: klik hier). De hele week zijn er in het hele land activiteiten met als doel om lezen en schrijven te bevorderen. Maandag wordt de Week officieel geopend in de Efteling, door minister Jet Bussemaker van Onderwijs en prinses Laurentien. Tijdens de feestelijke bijeenkomst worden ook de winnaars bekendgemaakt van de Nederlandse Alfabetiseringsprijzen. De prijzen in drie categorieën gaan naar mensen die zich hebben ingezet voor het vergroten van geletterdheid. De prinses sluit als voorzitter van de Stichting Lezen en Schrijven de bijeenkomst af.  De stichting ondersteunt de Week van de Alfabetisering.

Thema dit jaar is ‘Boek je toekomst!’ Lezen en schrijven zijn essentieel voor de invulling van je toekomst. Er gaat een wereld voor je open wanneer je kunt lezen en schrijven. Een wereld waarin je je vrij kunt bewegen, je eigen doelen kunt stellen en je grenzen kunt verleggen. Tenminste: als je kunt lezen en schrijven. Dat leidt tot een beter toekomstperspectief. Zo kunnen veel patiënten de uitleg van artsen en verpleegkundigen niet goed begrijpen, zoals uit onderzoek blijkt. ‘Mensen met lage gezondheidsvaardigheden zijn vaak mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven’, aldus het instituut voor gezondheidszorg CBO. ‘Ook mensen die het moeilijk vinden artsen vragen te stellen, vallen hieronder.’

Lees ook:Week van de Alfabetisering 2014
Lees ook:Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen 2013
Lees ook:Prinses Laurentien geeft aftrap Nationale Voorleesdagen
Lees ook:Laurentien leest voor
Lees ook:Start Nationale Voorleesdagen op woensdag 25 januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>