Finale UEFA Europe League in de Amsterdam ArenA

Woensdag 15 mei 2013 wordt Amsterdam overspoeld door Portugese en Engelse voetbalfans, voor de finale van de UEFA Europa League. De teams van SL Benfica en Chelsea FC strijden in de Amsterdam ArenA om de Europa League Cup. Voorzitter Michel Platini bracht de bokaal een maand geleden hoogstpersoonlijk naar Amsterdam; sindsdien maakt de trofee een tour door de hoofdstad.

De wedstrijd begint om 20.45 uur en is uitverkocht, maar wordt op tv uitgezonden. RTL 7 en meer dan 110 buitenlandse zenders brengen alles in beeld. Dat belooft een monsterklus te worden in de ArenA, met 36 camera’s, 7 dagen van opbouwen, 80 commentaarposities voor radio en tv en een team van zo’n 175 productiemedewerkers. RTL 7 is er woensdag 15 mei bij vanaf 20.00 uur. De laatste keer dat in ons land een finale werd gespeeld, was in 2006: in Eindhoven. Amsterdam was in 1998 gastheer van de finale van de Champions League.

Lees ook:Burgemeester Amsterdam krijgt Europa Cup
Lees ook:League of Legends World Championship Finals zaterdag 31 oktober live in HD bij Pathé
Lees ook:Ajax na 20 jaar terug in halve finale Europa League
Lees ook:Ajax voor het eerst sinds 2003 in kwartfinale Europees toernooi
Lees ook:Ajax: Europa League Finale live op Museumplein te volgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>