Holland Animation Film Festival in Utrecht

Woensdag 20 tot en met zondag 24 maart 2013 beleeft de stad Utrecht de 16e editie plaats van het Holland Animation Film Festival (HAFF). Het festival werd in 1985 opgericht en is er jaarlijks sinds 2009 en groeide uit tot dé plek waar professionals en aanstormend talent uit de wereld van de animatie bij elkaar komen. Het festival biedt korte en lange films, thematische programma’s, retrospectieven, maar ook talkshows, lezingen, masterclasses en een educatief programma. Kloppend hart is het Louis Hartlooper Complex; daarnaast draaien veel films in ’t Hoogt. Info en tickets: zie website.

 

Het festival heeft internationale competities voor korte films, opdrachtfilms en webanimaties en een publieks prijs voor de beste Nederlandse animatiefilm. Op de openingsavond komt daar voor het eerst een vakprijs voor beste Nederlandse animatiefilm bij. De openingsfilm is A Liar’s Autobiography van Monty Python’s overleden Graham Chapman (klik hier voor de trailer). Er zijn banden gevonden waarin hij zijn autobiografie inspreekt. Die worden in de film verwerkt; verder hebben alle andere nog levende Python-leden aan de film meegewerkt. Op zaterdag 23 maart vindt in de Nicolaikerk (naast het Centraal Museum, niet ver van het Louis Hartlooper Compex) de vierde editie plaats van de KunstStripBeurs: gratis toegankelijk, van 10.00 tot 17.00 uur. Zo’n 70 (strip)tekenaars, ontwerpers en illustratoren, van beginnende talenten tot gevestigde namen, tonen hun werk .

Lees ook:Latin American Film Festival in Utrecht
Lees ook:Latin American Film Festival in Utrecht
Lees ook:Holland Animation Film Festival 2012
Lees ook:Go Short – Internationaal Short Film Festival Nijmegen
Lees ook:Internationaal Filmfestival Assen – Vrouw & Film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>