Serious Request 2012 in Enschede

Dinsdag 18 december 2012 begint de 9e editie van Serious Request en gaat het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede tot en met maandag 24 december op slot (2013: klik hier). Het huis staat ieder jaar in een andere stad: twee jaar geleden in Eindhoven, vorig jaar in Leiden. Ieder jaar laten drie dj’s zich zonder eten een week lang opsluiten om geld in te zamelen voor een goed doel: dit jaar zijn dat Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra. Actrice Carice van Houten sluit het trio dinsdagavond rond 21.00 uur op. Vanaf 19.00 uur zijn er op de Oude Markt optredens van onder meer Miss Montreal, Carice van Houten en Racoon. Tijdens de actie komen een aantal bekende slaapgasten langs in het huis, onder wie Johnny de Mol. Het publiek kan geld doneren, onder andere door een plaat aan te vragen. In het hele land vinden acties plaats om geld in te zamelen.

 

 

3FM en het Rode Kruis zetten zich elk jaar in om een stille ramp onder de aandacht te brengen: ditmaal gaat babysterfte. Ieder jaar sterven 5,5 miljoen baby’s onnodig: elke 6 seconden overlijdt een baby. Op 24 december strompelen de drie hongerige helden naar buiten: dan wordt bekendgemaakt hoeveel geld bij elkaar is gekomen en begint een knallende eindshow, met onder meer Caro Emerald, Kane, Ilse de Lange, The Opposites en Go back To The Zoo. Serious Request vindt ook in andere landen plaats. In Zweden kwamen drie Dj’s gisteren uit hun Glazen Huis in Malmö, met een recordopbrengst van 23 miljoen kronen (2,66 miljoen euro; vorig jaar was dat 2,1 miljoen). De Belgische variant ‘Music for Life’ begon vrijdag. Ook in Zwitserland en Kenia begint Serious Request dinsdag. Ondertussen is de binnenstad van Enschede tot en met 6 januari het decor van Winter Wonderland Enschede, met een ijsbaan op de Oude Markt, en de hele maand allerlei kerstactiviteiten.

Lees ook:Serious Request – de laatste loodjes
Lees ook:Serious Request stevent af op record
Lees ook:Serious Request 2013 – Glazen Huis staat in Leeuwarden
Lees ook:Serious request 2014 – Glazen Huis in Haarlem, zonder Giel
Lees ook:Serious Request 2011 – Glazen Huis staat in Leiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>