André van Duin bij Beeld en Geluid Hilversum

Vanaf donderdag 16 februari 2012 is André van Duin te zien en te horen op een tentoonstelling bij Beeld en Geluid in Hilversum. De tentoonstelling presenteert het complete oeuvre van radio- en televisiemateriaal van de komiek die op 20 februari zijn 65e verjaardag viert. Annemarie Nycolaas, manager tentoonstellingen bij Beeld en Geluid, noemt het een ‘prettig ontregelende ervaring’. In zijn tijdelijke huis ‘Chez Andre’ spreekt de komiek de bezoekers toe. Maar ook de bekende typetjes als meneer Wijdbeens, Koos Grandioos, de Pizzaman en meneer en mevrouw de Bok komen tot leven.

Er is een zolder vol herinneringen: foto’s, liedjes, sketches, memorabele tv-optredens en een stamkroeg waar de bezoeker het gevoel krijgt zelf in de sketch mee te spelen. Jet van Toilet maant bezoekers niets op haar wc’s achter te laten, er staat een paard in de gang en het publiek kan allerlei dingen zelf uitproberen. Zo is het mogelijk een Animal Cracker te maken, speciale gast te zijn in een uitzending van de Dik Voor Mekaar Show, mee te lopen in een eeuwigdurende polonaise en mee te zingen met André’s grootste carnavalshits. De resultaten van verschillende ‘doe-dingen’ worden na afloop thuisgestuurd. De tentoonstelling is tot en met 28 oktober te bezoeken. Beeld en Geluid, het audiovisuele indoor pretpark pal naast de tv-studio’s van de NOS,  is geopend dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur.

Lees ook:André van Duin in Beeld & geluid verlengd tot 3 maart
Lees ook:Leven met Oranje in Beeld en Geluid Hilversum
Lees ook:Hilversum in de ban van de Top 2000
Lees ook:Open Studio Dagen in Media Park Hilversum
Lees ook:InScène – de wereld van tv-series bij Beeld en Geluid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>